Hiába próbálta mosdatni Magyar Pétert a Lakmusz, próbálkozásaikkal zátonyra futottak

2024. 04. 24. 11:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt szombaton Magyar Péter is részt vett az I Bike Budapest felvonuláson. A baloldal új messiása hangsúlyozta, hogy az eseményre nem a szervezők hívták meg, azon magánszemélyként vett részt barátokkal. Varga Judit egykori férje spontán meg is jelent a kerékpáros felvonuláson, aminek kapcsán a Tűzfalcsoport rámutatott: ahogy kell – drága női szemüvege után – egy nagyon drága, szintén női bringára pattanva tekert a szavazatokért.

Néhány nappal később a Lakmusz nevű portálnál Magyar Pétert elkezdték védeni, és a Tűzfalcsoport látszólagos cáfolatát átvette például az RTL és a HVG is. Azt hangoztatták, az ominózus kerékpár nem az általunk megjelölt típus, nem női és nem Magyar Péteré, azt csupán kölcsönözte.

Varga Judit egykori férje szerintünk az „E-Tour Pro Comfort” modellt használta a felvonuláson, és ezt a cég alapítója, Christoph Fraundorfer is megerősítette állítólag. A blog szerint tény, hogy az általunk megjelölt  „E-Cross Pro Comfort” modellen nincs csomagtartó, ugyanakkor a két modell egyéb érdemi eltérést nem mutat a termékleírások összevetése alapján. A helyzetet bonyolítja, hogy az E-Tour változatnak van hátsó csomagtartó nélküli változata is, ahol a megkülönböztetés laikus számára szinte lehetetlen.

Forrás: my-esel.com


A Tűzfalcsoport szerint a következő állításuk azonban még gyengébb lábakon áll, sőt komoly csúsztatásnak is  tekinthető. Az E-Tour Pro Comfort modell ugyanis szintén alapvetően nőknek ajánlott, ezt erősítik a gyártó honlapján található képek.

Az első fotón jól látszik a két váz közötti különbség (Forrás: my-esel.com)

Sőt ezt a típust online használt cikként is meg lehet vásárolni, ahol egyértelműen női (Damen) bicikliként árulják.

Forrás: Tűzfalcsoport/képernyőkép

A harmadik cáfolat a blog szerint pedig szinte szóra sem érdemes, hiszem nem firtatták az extrákkal közel kétmilliós kerékpár tulajdonviszonyát. Hozzátették: a brüsszeli, Lakmuszra vonatkozó pályázat benyújtásakor a 444-Political Capital ezt írta a „mire kérjük a pénzt” rovatban:

Több száz tényellenőrzést kívánunk közzétenni és számos csatornán terjeszteni, beleértve a partner saját platformjait. A tényellenőrzők munkájának támogatására szigorú tudományos elemzéseket végzünk (sic!) számítási módszerekkel és gépi tanulással: három AI-alapú eszköz segít jobban felderíteni a dezinformáció forrásait, dinamikáját és hatását.

A blog rámutatott: jelen esetben kudarcot vallott mind Magyar Péter mosdatása, mind a tényellenőrzés, és még a mesterséges intelligencia sem segített.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.